Drainagesystemen

Er zijn in Nederland talloze huizen / gebouwen waarbij het grondwater tot bijna onder de vloer reikt. Het gevolg hiervan is vochtige muren, muffe geuren kortom een ongezonde situatie. Dit verschijnsel komt enerzijds omdat in het verleden oude afvoersloten en grachten zijn gedempt terwijl oude rioleringsstelsels worden vervangen, anderzijds omdat er steeds vaker op natte locaties wordt gebouwd. Wij kunnen voor u drainage aanleggen die deze problemen wegnemen. Vaak is het ook al genoeg om de bestaande drainage door te spuiten.

Drainagesystemen

 • DrainagesystemenP.P.450 filterHet P.P.450 filter is gemaakt van poly propleen vezel, deze vezels worden ook gebruikt in de tapijt industrie en zijn absoluut bestand tegen allerlei stoffen en zuren die in de grond voorkomen en verteren niet. Dit filter is eigenlijk geschikt voor alle voorkomende grond soorten, behalve grond met veel roest.
  De P.P.450 is een fijn filter waarop roest zich gemakkelijk kan afzetten en deze daardoor verstopt raakt. Dit is te ondervangen door jaarlijks doorspuiten van de drainagebuis.
 • Drainagesystemen P.P.700 filterDe P.P.700 filter bestaat net als de P.P.450 uit poly propleen vezels, het verschil is dat deze vezels grover zijn dan de P.P.450, waardoor er een grover filter ontstaat.
  Dit grovere filter gaat minder snel met fijne delen als roest dicht zitten, dus heeft een langere levens duur.
  Het nadeel is de prijs, hij is aanmerkelijk duurder als de P.P.450.
 • DrainagesystemenP.S. filter Het P.S. filter is gemaakt van Poly Styreen korrels (piepschuim balletjes) en word met een netje om de buis heen gehouden, het is een grof filter en uitermate geschikt voor gronden met veel roest en gronden met een grofzandige ondergrond. Op gronden met een fijnzandige ondergrond is hij niet geschikt, het filter is te open en te grof en gaat daardoor in zanden. Als de buis eenmaal verzand is is hij ook met doorspuiten niet meer schoon te krijgen.

 

 • DrainagesystemenKokos filterHet kokos filter is vroeger enorm veel gebruikt maar het nadeel is toch op klei grond dat het bijna altijd verteerd. Op zware klei gronden is dat geen probleem maar met een zanderige ondergrond gaat toch op den duur de buis inzanden, en daardoor slecht afvoeren. Daardoor word kokos weinig meer toegepast.
 • DrainagesystemenP.E.S.filterHet P.E.S.filter is een vrij nieuw filter en is gemaakt van polyester vezels. Hij komt qua structuur met de P.P. 700 overeen, het is een nieuw filter en er is nog weinig ervaring mee maar de verwachtingen zijn hoog.